wo 6 en vr 8 mei: Online workshop Luminar beeldbewerkingssoftware (Herhaling)

Online Workshop Luminar beeldbewerkingssoftware (herhaling)

Als deze workshop uitverkocht is, is het mogelijk dat er nog plaatsen vrijkomen, controleer daarom regelmatig deze link.
Heb je interesse in deze workshop, maar kon je hem niet volgen omdat hij uitverkocht was stuur Martin Thomasson dan een e-mail: martin@nikon-club-nederland.nl.

Deze workshop bestaat uit twee avonden woensdag 6 mei en vrijdag 8 mei 2020
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Deelname: alleen voor leden
Kosten: geen
Maximaal aantal deelnemers: 15
Aanmelden: uitsluitend via deze link naar de webshop
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma
De respons op mijn laatste peiling voor nog een workshop van het beeldbewerkingprogramma Luminar 4 is zo positief dat ik deze workshop wil laten doorgaan!
We kunnen de workshop in deze coronatijd natuurlijk niet in een klaslokaal houden, dus gaan we het online doen. Leer in 2 avonden van elk 2 uur dit geweldige programma kennen! Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt de hele workshop op je eigen laptop of desktop volgen. Er is geen voorkennis van Luminar nodig, het hele programma wordt duidelijk aan de hand van voorbeeldfoto’s uitgelegd. Die foto’s kun je van te voren downloaden, zodat je naderhand nog eens met dezelfde foto’s kunt oefenen. Daarnaast krijgen alle deelnemers ook nog een uitgebreide Nederlandstalige handleiding.
De cursus is interactief, er kunnen vragen gesteld worden. De vraag en het antwoord zijn voor alle deelnemers te horen.

De workshop wordt door Jan Haitsma van de firma Digidiaal gegeven. Hij heeft heeft ruime ervaring in het geven van cursussen en heeft op 15 februari 2020 de eerste klassikale Luminar 4 cursus voor NCN gegeven. De respons daaraop was zeer positief!

In deze onlineworkshop gaat Jan ons in twee avonden alle ins en out van dit programma bijbrengen. Hij neemt ons stap voor stap mee in de opbouw, interface, de diverse filters, het werken met lagen en de diverse plug-ins die je extra kunt toevoegen. Je leert in deze workshop om Luminar te gebruiken in jouw huidige workflow naast bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom. Maar ook de toepassing als standalone pakket wordt besproken.
Alle deelnemers krijgen van te voren per email een link toegestuurd waarmee voor de meeting ingelogd kan worden. Denk eraan dat het om beeld en geluid gaat. Je luidsprekers moeten dus actief zijn! Wie Luminar nog niet heeft hoeft het programma niet meteen aan te schaffen. Je kan het gratis van de site van Skylum (skylum.com) downloaden. Doe dat niet te snel, want die download is maar 14 dagen werkzaam! Pas daarna hoef je het programma te kopen, waarbij via Digidiaal ook nog een leuke korting te verkrijgen is!

Over Luminar

De komst van het abonnementssysteem van Adobe voor Lightroom en Photoshop heeft een boost gegeven aan de concurrentie om met eenmalige betaalpakketten op de markt te komen. Zo zijn er DxO Photolab, Affinity Photo, Capture One en vast nog meer die ik niet bij naam ken.

Een van die programma’s is Luminar van de firma Skylum. Ze hebben recentelijk hun laatste versie van het programma, Luminar 4, uitgebracht. Dit programma heeft door het gebruik van Artificial Intelligence een aantal features die ik in die vorm nog niet bij de concurrentie gezien heb. Het is eigenlijk een combinatie van Lightroom en Photoshop. Volgens mij loopt dit programma voorop in de ontwikkeling van beeldbewerkingssoftware!

Je kunt bijvoorbeeld super eenvoudig met één muisklik de lucht veranderen op een foto met hun AI Sky Replacement. Dat kan natuurlijk ook in PS, maar daar is het veel meer werk. Bovendien verandert in Luminar 4 niet alleen de lucht, maar ook de lichtinval ten gevolge van de veranderende lucht op bijvoorbeeld gebouwen, waardoor het effect heel natuurlijk overkomt. Ze claimen dat er gebruik is gemaakt van Artificial Intelligence om dit effect te bereiken. Hoe dan ook, het resultaat is verbluffend! En je kunt dat effect zelf bijstellen als je het te zwaar aangezet vindt.

Verder is er de AI Skin & Portrait Enhancer. Met dit stukje software is het kinderlijk eenvoudig om de huid te verzachten, lippen bij te kleuren, wenkbrauwen aan te zetten etc. Vooral portretfotografen zullen hier veel tijd mee winnen.

Verder is er nog AI Stucture, AI Enhance, en nog een aantal andere mogelijkheden. Sommige kun je ook doen in LR of PS, maar vaak is het daar omslachtiger.

Je kunt het programma zowel op de Mac als op Windows machines draaien en behalve als plug-in kan je het ook stand-alone gebruiken. Kijk verder maar eens bij www.skylum.com , daar kun je ook verschillende effecten bekijken.

Inschrijven
Inschrijven kan uitsluitend via deze link in de webshop (uitsluitend voor leden()

Let op!
Dit is voor NCN een nieuwe vorm van workshop organiseren. Het is daarom moeilijk te voorspellen hoeveel aanmeldingen er komen. Het maximale aantal van 15 deelnemers is gebaseerd op recente online-ervaringen van Digidiaal. Mocht er veel meer belangstelling zijn dan is er een mogelijkheid voor een tweede onlineworkshop op 6 en 8 mei
Daarom: Als je bij aanmelding bericht krijgt dat de workshop vol is, stuur mij dan een e-mail (martin@nikon-club-nederland.nl), waarin je aangeeft dat je alsnog graag mee wilt doen.

 e-Boekhouden.nl