Winnaar Maandopdracht april 2020

2020-04 Maandopdracht - Binnen (blijven) - Joke Landman

De winnende foto van de maandopdracht van april 2020, met als thema ‘Binnen (blijven)’, is van Joke Landman

Foto: Joke Landman

Nikon D750; 24-70mm; /f8,0; 1/80 sec

Bijschrift door Joke Landman,

Thema van april was binnen (blijven). Het eerste wat dan in je gedachten komt, is om de laptops op tafel te fotograferen vanwege het thuiswerken. Maar dat is wel een beetje voor de hand liggend, dacht ik. Tijdens het thuiswerken keek ik regelmatig naar buiten. Wij wonen tussen de kersenboomgaarden en in die tijd was de bloesem heel erg mooi. Een witte bloemenpracht vanuit keuken- en woonkamerraam. Onder die bloesem liepen de pasgeboren lammetjes met hun moeders. Het was prachtig om te zien. Mijn idee was een foto te maken van dit uitzicht met de omlijsting van het keukenraam. Foto’s waren wel leuk, maar lieten niet zien hoe mooi het echt was. Niet geschikt voor de opdracht dus.

Een huisdier op de vensterbank met neusje tegen het raam, ook een goed idee, maar we hebben helaas geen huisdier meer. Toch bleef het idee om een foto te maken van binnen naar buiten. Dus telelens uit het kleine raampje in de voordeur: werden ook geen foto’s naar tevredenheid. Maar andersom was wel leuk. Foto maken van de fotograaf (alleen camera + lens dus). Met de andere camera D750, 24 – 70 mm lens, f8, 1/80 sec en op 3 verschillende afstandjes geprobeerd en eindelijk was ik tevreden met mijn foto. Achteraf zat er ook nog een beetje humor in.

 

Laat een antwoord achtere-Boekhouden.nl