di 26 januari: Online workshop “Fotobewerking in de Landschapsfotografie” met Bas Meelker

[Foto: Bas Meelker]

dinsdag 26 januari 2021: Online workshop “Fotobewerking in de Landschapsfotografie” met Bas Meelker

Wat: Online workshop “Fotobewerking in de Landschapsfotografie” met Bas Meelker
Wanneer: 26 januari 2021
Tijd: 19:30 – 21:00 u (met mogelijke uitloop tot max. 21:30 u.)
Waar: online, (dus thuis!)
Deelname: alleen voor leden, lees vooral verder bij “Deelnemen”
Kosten: € 5,- p.p., lees “Deelnemen”
Aanmelden: via de webshop, klik hier
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:

Er is de laatste tijd veel belangstelling voor zgn. minimalistische fotografie. Ook op ons Forum is er een speciaal draadje voor met enthousiaste deelnemers.

Op 5 januari hebben we een online workshop over minimalistische landschapsfotografie gehouden, die veel enthousiaste reacties heeft opgeroepen. Dat kwam denk ik door het onderwerp, maar zeker ook door de geweldige presentatie van Bas met een duidelijke en begrijpelijke uitleg.
Hij is in die workshop heel uitgebreid ingegaan op alle facetten rond het maken van een minimalistische landschapsfoto.
Hoe bereid je je voor? Welk materiaal en welke technieken gebruik je?
En hoe kom je ter plekke tot de beste compositie?

Goed, als deelnemer aan de workshop weet je nu waar je bij het maken van een landschapsfoto op moet letten.
Maar hoe verder?
Want we weten allemaal dat een goede opnametechniek weliswaar de voorwaarde voor perfecte foto’s is, maar meestal is er nog wel de nodige nabewerking nodig voordat een foto werkelijk áf is.

Hoe je die fotobewerking aanpakt gaat Bas ons in Deel 2 van zijn workshop, getiteld “Fotobewerking in de Landschapsfotografie”, tonen.

Bas zegt daarover:
Een foto goed nabewerken kan zowel simpel als complex zijn. En wat is een goede nabewerking? Een vraag waar verschillende antwoorden op gegeven kunnen worden. De kunst is om te midden van al deze ‘waarheden’ je eigen weg te vinden. Zodat jouw nabewerking uiteindelijk een verlengstuk gaat worden van je eigen stijl en wezenlijk bijdraagt aan wat je met je foto wilt overbrengen.

In deze online workshop beeldbewerking gaan we daar mee aan de slag. Tijdens de online workshop laat ik je ‘mijn waarheid’ zien. Hoe ik mijn foto’s bewerk en de keuzes die ik daarbij maak.

De workshop zal zich hoofdzakelijk richten het bewerken van foto’s binnen Adobe Photoshop Lightroom met her een der een uitstapje naar andere software of plug-ins. Het wordt een leuke, laagdrempelige workshop. Interessant voor iedereen, ongeacht niveau of ervaring.
Net als bij de eerste workshop hebben we ook hier weer voldoende ruimte vrijgelaten in het programma om vragen te stellen.
Voor het volgen van deze workshop is een redelijke basiskennis van Lightroom nodig

De deelnemers krijgen tijdig een inloglink van mij waarmee ze kunnen meedoen.

DEELNEMEN:
Hoewel deze workshop een logisch vervolg is op de eerste workshop over het maken van landschapsfoto’s, kan hij ook afzonderlijk worden gevolgd. Daarom stellen we deelname ook open voor leden die niet aan de eerste workshop hebben deelgenomen.
Deze leden moeten zich gewoon als betalend deelnemer bij de webshop aanmelden. Deelnemers aan de vorige workshop hoeven dat niet.

Alle deelnemers van de workshop op 5 januari zijn automatisch deelnemer van deze workshop en hoeven zich dus niet aan te melden bij de webshop. Ik stuur u, net als de vorige keer, tijdig de inloglink.

 e-Boekhouden.nl