Firmware updates voor de Z6II en Z7II & aankondiging nieuwe videokit

NIEUWE FIRMWARE. NIEUWE VIDEOKIT. NIEUWE MOGELIJKHEDEN.

 

Amsterdam, 18 februari 2021: Nikon is verheugd vandaag nieuwe firmware voor de Z 7II- en Z 6II- full-frame systeemcamera’s (FX-formaat) te kunnen aankondigen. Daarnaast kondigt Nikon met trots de nieuwe Z 6II essentiële videokit aan.

Met de nieuwe firmware 1.10 kunnen de Z 7II- en Z 6II-camera de ogen van mensen zelfs detecteren wanneer het gezicht van de persoon klein in beeld is. Ook zijn er verbeteringen te zien wanneer je fotografeert met Automatisch veld-AF (mensen) en Breedveld-AF (groot mensen). Deze firmware update biedt ook ondersteuning voor 4K UHD/60p1 voor video-opnames met de Z 6II. Voor zowel de Z 7II als de Z 6II, die voorbereid zijn voor RAW video uitvoer2 3, is het nu mogelijk om externe recorders van Blackmagic Design 4 5 te gebruiken. Hiermee is het mogelijk voor videomakers om video’s op te nemen 6 in zowel de Blackmagic RAW-indeling als en in de ProRes RAW-indeling.

Blackmagic RAW is een gebruiksvriendelijke videocodec die alle voordelen van RAW-opnamen biedt. Door gebruik te maken van meerdere nieuwe technologieën, zoals een nieuw geavanceerd demozaïek-algoritme, levert Blackmagic RAW beelden zonder zichtbaar verlies. Deze beelden zijn ideaal voor workflow waarbij  hoge resolutie, hoge beeldsnelheid en hoog dynamisch bereik belangrijk is. Firmware 1.10 wordt uitgebracht op 25 februari 2021.

De Z 6II essentiële videokit bevat de full-frame Nikon Z 6II-systeemcamera waar de functie voor RAW-video-uitvoer al op is geïnstalleerd. Daarnaast bevat de kit o.a. de Atomos Ninja V, een Nikon FTZ-vatting-adapter, een SmallRig quick-release camera cage, een Magic Arm-klem en belangrijke accessoires zoals accu´s om professioneel video te produceren. Kortom, alle belangrijke hulpmiddelen die nodig zijn om jouw videoproducties naar een hoger niveau te tillen.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe essentiële videokit voor de Z 6II is vanaf eind februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR3199,-.

Firmware update 1.10 is gratis te downloaden in het Nikon downloadcentrum.

Download firmware 1.10 voor de Z 7II (vanaf 25 februari) hier
Download firmware 1.10 voor de Z 6II (vanaf 25 februari) hier

 

Voetnoot

¹ Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt het beeldveld ingesteld op het DX-videoformaat en wordt de videokwaliteit vastgezet op Normaal.

² De functie voor RAW-video-uitvoer kan tegen een vergoeding worden ingeschakeld door een Nikon-servicecentrum. Je Nikon-servicecentrum vind je hier. Bij Nikon Z 6II-camera’s die zijn aangeschaft als onderdeel van de essentiële videokit voor de Z 6II is de functie voor RAW-video-uitvoer al geïnstalleerd.

³ Met de Z 7II kan Full-HD RAW-video worden opgenomen met het FX-videoformaat en kan 4K UHD RAW-video worden opgenomen met het DX-videoformaat. Wanneer de Z 6II wordt gebruikt, is het mogelijk om 4K UHD- of Full-HD RAW-video zowel met het FX- als het DX-videoformaat op te nemen.

⁴ De Atomos NINJA V, en nu ook de Blackmagic Design Video Assist 5″ 12G HDR en 7″ 12G HDR, kunnen worden gebruikt om RAW-video van Nikon vast te leggen in respectievelijk de ProRes RAW- of de Blackmagic RAW-indeling. Bij andere recorders dan de hierboven aangegeven recorders wordt de werking niet gegarandeerd (op 18 februari 2021). Bovendien is ProRes RAW-video die is opgenomen op de externe Ninja V-recorder van Atomos compatibel met de nieuwste ISO-instellingen en instellingen voor kleurtemperatuurregeling die zijn toegevoegd aan Final Cut Pro versie 10.4.9 en latere versies van Apple. Hiermee worden de opties voor videobewerking uitgebreid wanneer Final Cut Pro wordt gebruikt.

5 In een toekomstige update zal Blackmagic Design een software update uitbrengen die de Nikon Z 7II en Z 6II toevoegt als modellen die worden ondersteund voor het opnemen van Blackmagic RAW op Video Assist 12G modellen.

6 RAW-video-uitvoer bij een instelling voor beeldformaat/beeldsnelheid van 4K UHD/60p wordt niet ondersteund.e-Boekhouden.nl