Do 27 mei: Online workshop “Filters voor Landschapsfotografie” met Bas Meelker

Wat: Online workshop “Filters voor Landschapsfotografie” met Bas Meelker
Wanneer: donderdag 27 mei 2021
Tijd: 19:30 – 21:00 (met mogelijke uitloop naar 21:30 u)
Waar: online
Deelname: alleen voor leden
Kosten: € 5,- p.p.
Aanmelden: via de webshop, klik hier
Regiocoördinator/Contactpersoon: Debby Luttik/Martin Thomasson

Programma:

We hebben nu 4 online workshops over landschapsfotografie met Bas Meelker gehouden en gezien het grote aantal aanmeldingen elke keer en de enthousiaste reacties achteraf, zijn die bij jullie in de smaak gevallen. Geen wonder: Bas bezit als geen ander de gave om iets helder en duidelijk uit te leggen. Hij vertelt vanuit een grote ervaring, dat is duidelijk. Zijn presentatie, waarbij hij binnenkomende vragen voor alle deelnemers groot op het scherm laat zien, draagt eraan bij om vragen van anderen goed te kunnen volgen.

Hoewel we de Bas Meelker serie over landschapsfotografie na deel 4 in eerste instantie wilden afsluiten, zijn er nog twee onderwerpen die op de voorgaande aansluiten en de serie mooi afronden. Deze workshop is de tweede en voorlopig laatste van de serie.

Filters in de Landschapsfotografie
In de workshop “Belichtingstechnieken” is het onderwerp filters in de landschapsfotografie al even besproken, maar er is over filters zoveel meer te vertellen dat we een aparte workshop “Filters voor Landschapsfotografie” gaan organiseren.

Als je de discussies op verschillende platforms of in de tijdschriften volgt, krijg je de indruk dat menigeen filters tegenwoordig eigenlijk niet meer nodig vindt. En inderdaad, het dynamisch bereik van onze huidige Nikon camera’s is vergeleken met een aantal jaren geleden enorm verbeterd. En waar nodig kan verdere correctie wel op de computer gebeuren wordt er dan geredeneerd.

Of toch niet…..?
Nou, sommige correcties, denk aan polarisatie, kúnnen eenvoudigweg niet op het beeldscherm gemaakt worden. En wie overdag met lange sluitertijden gaat werken, heeft toch écht nog een grijsfilter nodig. Daarnaast zijn er veel landschapsfotografen, eigenlijk de meeste grote namen, die hun foto graag in het veld en niet achter de computer maken. Dat zal niet zonder reden zijn…
Tijd om ons verder in de wereld van filters te verdiepen en wie beter dan Bas Meelker kan daarbij onze leidsman zijn!

Bas zegt hier over:

Er is al veel gezegd en geschreven over filters voor landschapsfotografie. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waarom gebruiken we filters in de landschapsfotografie? Welke filters heb ik nodig en hoe gebruik ik deze? Als je antwoord wilt op deze vragen, volg dan deze online workshop. Je krijgt uitleg over alle ins en outs van filters die jou helpen betere landschapsfoto’s te maken. Geen technisch relaas, maar in begrijpbare en toepasbare taal. Met simpele praktijkvoorbeelden laat ik je zien hoe en wanneer ik verschillende filters gebruik. Of je nu net begonnen bent met het gebruiken van filters of je hebt al ervaring, deze online workshop biedt voor iedereen wat.

Voor iedereen!
Dit is dus weer een workshop voor iedereen, ongeacht niveau of ervaring.
Zowel beginners als gevorderden zullen hier veel van hun gading vinden.

Dus: Ben je landschapsfotograaf of wil je dat worden, doe dan mee!

LET OP!
Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?
– Na aanmelding/aankoop via de webshop krijg je vrijwel per omgaande een berichtje, dan weet je dat je aanmelding is ontvangen. Daarna kan het nog wel enige tijd duren voordat je opnieuw bericht ontvangt.
– Ongeveer twee dagen vóór de online bijeenkomst sluit de webshop en ontvang je een mailtje van Debby met de link naar de videomeeting. Ze maakt op het Forum bekend zodra deze mails zijn verzonden, dan is iedereen op de hoogte. Heb je niets ontvangen, ook niet in je spambox, neem dan pas contact met Debby Luttik op via PB en vermeld je email adres.
Eerder contact opnemen zorgt alleen maar voor extra werklast aan haar zijde, dus doe dat a.u.b. niet!e-Boekhouden.nl