Za 26 juni: “Photoshop technieken in de Landschapsfotografie” door Violina Jeliazkova

Workshop Violina Jeliazkova

[fotograaf: Ton Peter van Nieuwkerk, beeldbewerking: Violina Jeliazkova]

Wat: 2021-06-26 “Photoshop technieken in de Landschapsfotografie”.
Wanneer: zaterdag 26 juni
Tijd: 09:30 – 13:00 u.
Waar: online
Deelname: alleen voor leden
Kosten: € 5,- p.p.
Aanmelden: via de webshop, klik hier
Regiocoördinator/Contactpersoon: Martin Thomasson

Programma:

Na de serie met Bas Meelker over allerlei interessante aspecten van de landschapsfotografie is er één onderwerp dat nog niet besproken is nl. het gebruik van Photoshop in de landschapsfotografie. Veel bestaande Photoshop cursussen richten zich voornamelijk op de portretfotografie en hoewel de technieken vaak hetzelfde zijn, leek me als afsluiting van de Landschapsfotografiereeks een speciaal voor ons gemaakte workshop van een specialist wel op z’n plaats. Onze workshopleider is Violina Jeliazkova, een onafhankelijke PS instructeur en professioneel beeldbewerker uit Rotterdam. Ik heb recentelijk zelf een meerdaagse cursus bij haar gevolgd en heb daar veel van opgestoken, vooral door haar rustige en geduldige manier van presenteren. Ze weet waar de problemen binnen PS zich kunnen voordoen en anticipeert daar in haar uitleg op.

Violina zegt over de workshop:

Landschapsbeelden in de RAW converter (Camera Raw of Lightroom) optimaliseren lukt je al, maar je Photoshop kennis schiet nog tekort voor wat je wil bereiken. In deze workshop leer je hoe je Photoshop kunt inzetten om beelden te maken die de aandacht van de kijker grijpen. Je leert creatieve keuzes maken en beeldproblemen aan te pakken. Je krijg technieken aangereikt die je beeld meer onderscheidend zullen maken. Tijdens de interactieve online sessie toon ik je eerst hoe een bepaalde techniek in de praktijk werkt en kun je direct vragen stellen.

Programma:
• werken met slimme objecten;
• doordrukken en tegenhouden m.b.v. helderheidsmaskers;
• overvloeimodi;
• lagengroepen;
• tips en tricks;

Vereiste (indien je tegelijkertijd mee wilt doen):
Adobe Photoshop en Camera RAW (of Lightroom)

Aanbeveling:
Basiskennis van lagen en maskers in Photoshop is een pré wanneer je het meeste uit de workshop wilt halen.

LET OP!!
Wat gebeurt er nadat je je hebt aangemeld?
– Na aanmelding/aankoop via de webshop krijg je vrijwel per omgaande een berichtje, dan weet je dat je aanmelding is ontvangen. Daarna kan het nog wel enige tijd duren voordat je opnieuw bericht ontvangt.
– Ongeveer twee dagen vóór de online bijeenkomst sluit de webshop en ontvang je een mailtje van mij met de link naar de videomeeting. Ik maakt op het Forum bekend zodra deze mails zijn verzonden, dan is iedereen op de hoogte. Heb je niets ontvangen, ook niet in je spambox, neem dan pas contact met me op via PB en vermeld je email adres. Eerder contact opnemen zorgt alleen maar voor extra werklast aan mijn zijde, dus doe dat a.u.b. niet!
-En mensen, alsjeblieft, meld je op tijd aan. Ik krijg steeds weer last-minute verzoeken van leden die zich soms zelfs een paar uur voor aanvang(!) nog bij mij willen aanmelden. Soms lukt het dan nog (Ik ben de beroerdste niet!), maar het geeft elke keer weer een hoop gedoe waar ik niet op sta te wachten.

Info trainer:
Violina Jeliazkova (1970) is een Adobe gecertificeerde Photoshop CC trainer en professionele beeldbewerker gevestigd in Rotterdam (Nederland). Als onafhankelijke creatieve instructeur deelt zij ruim 15 jaar haar brede ervaring in beeldbewerking via workshops en masterclasses voor DuPho, de Fotovakschool, Calumet Photographic en diverse andere fotoinstituten. Daarnaast verzorgd zij InCompany trainingen en begeleid ze individuele fotografen en beeldmakers van alle niveaus. Ze gaf les in Lightroom en Photoshop op Karel de Grote Hogeschool fotografie te Antwerpen en is stafdocent bij Calumet Photographic.

http://www.violinajeliazkova.com
Afbeeldinge-Boekhouden.nl