European Imaging Group neemt meerderheidsbelang in CameraNU.nl B.V.

De European Imaging Group verwerft een meerderheidsbelang in CameraNU.nl B.V., een specialist en toonaangevend als omnichannel retailer van foto- en videocamera’s en aanverwante producten in Nederland. CameraNU.nl heeft afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, aangedreven door de huidige oprichters/ aandeelhouders, met een omzet van meer dan 65M Euro. Met een meerderheidsbelang in CameraNU.nl breidt European Imaging Group haar leidende marktpositie in Europa uit en is het doel samenwerking te realiseren binnen de groep om groei te stimuleren in de volgende ontwikkelingsfase. European Imaging Group, een dochteronderneming van AURELIUS Equity Opportunities SE & Co. verwerft hiermee een meerderheidsbelang in CameraNU.nl.

CameraNU.nl is in 2003 opgericht door Johan van Slooten en Wilco de Vries. Sindsdien is CameraNU.nl uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke omnichannel specialist in foto- en videocamera’s en aanverwante producten in Nederland, met een zeer uitgebreid productportfolio voor zowel de amateur-, semi-professionele en professionele beeldmaker. CameraNU.nl is verkozen tot Beste Website van het Jaar 2021 in de categorie Consumentenelektronica, de afgelopen jaren won CameraNU.nl ook al twee keer de Shopping Awards (2020 & 2021). Met haar zes fysieke winkels is CameraNU.nl in heel Nederland toegankelijk en heeft mede daardoor de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt.

Met de overname is de verwachting dat het Nederlandse bedrijf ook Europese groei zal doormaken. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze overname onze ambitie om de grootste foto- en videocommunity te worden daadwerkelijk kunnen realiseren”, aldus medeoprichter Wilco de Vries.

De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar afgerond. Er moet nog wel goedkeuring komen van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt.

 e-Boekhouden.nl